18 Tin, ‘Thawhlehna a awm lo,’ titu Sadukaite chu an lo kal a, a hnênah, 19 “Zirtîrtu, tupawhin fate nei lova a nupui a thihsan chuan a unaupain a nupui chu rochungin, a unaupa tân chi a thlahsak tûr a ni,” tiin Mosia’n min ziak sak a. /21 PATHIAN I BIHRUK SAN THEI LOVANGJoba 34:21, 22 Mihring awm dan chungah mit a len a, a pheikhai zawng zawng ahmu vek si. Zirtirtu te hian kan tan a ṭhatna lo tur chu min hrilh ngai lo. A nupui a hlimpui em em \hin, fa duhawm tak tak hrin saktu, a hming a lam fo \hinin a boral san meuh chuan a tuarna hle ang tih a rin theih, Chutianga a nupui a sunna hla ah pawh hian - Lei taksa chu boral mahse thlarau taksa a a lenpui tur te chu mitthla nghalin, chu ngei chu hmuh a chak thu hetiang hian a han puang chhuak leh a. 1947 ah Nusery school din a ni a,chu ta zirtirtu hlawh atan hman ani leh a. A nupui, an khenbeh ve m>k hn>nah chuan, “I Lalpa chauh en rawh aw,” tiin a hn>m ani. Zirtirtu tha tha in dahkhawmna, facility tha tak tak in pek leh a thiam thei rual kalkhawmna sikulte leh keini, 'Zokhua' a sikulte hi chu min tehkhin fo tawh teh suh u. Sangthuama leh Pi R. Pu Lalchhandama Ralte hian, District tina zirtirtu lak chu tihfel nghal vek a ni dawn tih a sawi a, Minister dawhkanah emaw Director dawhkanah emaw final tur a ni lova, appoinment order erawhchu Directorate atangin an tichhuak thung dawn a ni a ti. A pa hi zirtirtu a nih avangin a bula seilian turin a duh a, a pi leh puten an duh bawk si a, nau pan tet atangin sikul chawlh leh luh leh dawn hian khaw kar kawng hi kan zak zak reng a ni. Kohhran hruaitu tur a han tar lan hi : Kohhran hotu chu Pathiansum enkawltu a nih avangin sawiselbo ni tur a ni a han ti te te a : An nih tur a han tar lang a: tupawh sawiselbo, nupui pakhat nei, fate Pathian thu ring, nawmsak bawl lutuk kawnga sawisel hlawh lo, dan ang lova awm lo nei an nih tawh phawt chuan, mi lawm dan thiam, tha lam duh. 28 “Zirtîrtu, Mosian, ‘Tu pawh nupui nei si, fa nei lovin thi sela, a unaupa chuan a nupui chu rochungin a unaupa tân chi a thlahsak tûr a ni,’ tiin min ziaksak a. DUHSAKI - 1 Monday zing alo nih chuan phurlo fahranin ka bike chu ka tlawh nung dawt a, ka limchhuak leh ta zuai zuai a. Nupui fanau te beidawng mah se pain, " Lungngai ma ta chu u," a tih tlat chuan chhungkua hi a thlanmuang thin a ni. Tin, kan fanute kan fapa te eng din hmunah nge an din a, engnge an tih. Kum 2018 MLA Inthlanpui kan neih zawh takah khan Congress party Official candidate ni-a inthlanna kan hmachhawn chungchangah lawmthu sawina tur tam tak kan nei tih kan in hria a. Kum tam tak hnuah chuan Joseph-a chu na tak hian a dam lo a, a damlo kan chuan a thian pakhat hian a rawn tlawh hlauh mai a. Senate of Serampore chuan kohhran leh khawtlâng tâna a hna thawhte avângin February 9, 2008-ah chawimawina ropui tak, Doctor of Divinity (D. (ii) Zirtirtuin a chenpui a nu leh pate. Tahan Presbyterian KOHHRAN Naupang Sunday School a ding ta (1960 - 1976) Tahan Presbyterian Kohhran Naupang sunday school hi 1960 kum Jan. Rokhuma hian 1934 – 47 chhung khan hmun hrang hrangah zirtir hna a thawk a, 1946 – 1953 chhungin sub-Inspector of School hna a thawk bawk. A zirtirna te chu a rila, a thl awm chhng a, a remch^ng apiang a thawk kual mai \hin. Chumi thil buaipuitu ber chu Saptlangvala leh Clinic/Farmasi-a a thawhpui, tawng zirtirtu leh lettu bera an hman, R. A thih hnu hian MAL Academy Award te, Writer of the century nihna te pek a ni. George-a bialnu hi a hming chu Zonuni a ni a, Kohhran Upa tha tak fanu a ni. 18 Tin, ‘Thawhlehna a awm lo,’ titu Sadukaite chu an lo kal a, a hnênah, 19 “Zirtîrtu, tupawhin fate nei lova a nupui a thihsan chuan a unaupain a nupui chu rochungin, a unaupa tân chi a thlahsak tûr a ni,” tiin Mosia’n min ziak sak a. Communism of property pawh hi inpumkhat a vantlang inlungrual (harmony) taka a awm thwih nan a a duan a ni. Welcome to Putchhuak !. 2008, Dar 10:30 am khan naute Kg 6 leh gr. The latest Tweets from Da Ruatz (@marvinfanai). Kolasib College tana ni chhinchhiah tlak a hmanpui thei chu mimal tak pawha a ngaihhlut thu tarlangin Zirlai titha te thawhrimna bakah zirtirtu te inpekna chu a fakawm in a chhinchhiah tlak hle ani a ti bawk. He ta mipa, nupui nei theilo han tih hian a duh thlanna vanga nupui nei duh lo lam nilovin hmeichhe chunga sexual attraction nei lo, heterosexual ho inneihna ang tawmpui ve lo gay/ tuai kan tih ang chi or asexual, midang chunga sexual attraction nei lo chi te hi an ni, an lo ti bawk a ni. Diltu chuan Class X chin chunglam marksheet an thil tel tur a ni a. Final bouts phei chu aman a referee vek a ni. Zirtirtu te chuan rilru zau tak an pu tur a ni dawn lawm ni. KA THIANPA NUPUI HUAL. Rinna Thutiam Ip 3. A pa hi Champhai (Chawnchhim) a Primary Zirtirtu hna thawk a ni a, Cherra Theological School-a Pathian thu zir tura thlan fel diam tawh, kal tura a inbuatsaih laiin kum 1922 May 6 khân thingah a tla a, a hnu ni hnihah a thihphah ta hlauh mai a, Pi Aibuani hian a fate chu a ṭulpui ta a ni. The latest Tweets from Da Ruatz (@marvinfanai). Mizoram Synod Mission Board hnuaia Mission Field 12-na a lo ni ta a ni. A pension hnu-in Aizawl Theological College-ah rawih a ni. Zani November 10, 2012 khan NBPGR (Old building) PUSA-a Badminton le Table Tennis inkhel ani a final result chu hing ang hi a nih. “Lo kal vat rawh” tih laia “vat” kan lam rik dan pawh hi film lettuten an hman dik loh avangin naupang zawkte hian a rik chhuah dan tur dik lovin an rik chhuah tir ta fur mai. 12:18,19) tiin a kaltîr ta a, nupuia neih tawh na nâ nâ chuan a thianghlimna chu a hlauh ngei anga, hetah bîk erawh chuan engmah a lang lo thung, a mihring tak chuan Abrahama hi a demawm ve viau mai. Zirtirtu sawnna thupek sût turin sorkar phût Mizo Zirlai Pawl (MZP), Tuipui-D branch chuan Tuipui-D Middle School-ah headmaster an awm loh avang leh mathematics zirtirtu an neih loh avangin zirlaite'n harsatna an tawh mek thu an sawi a; zirtirtu dah tura sorkar an phût thu an puang. Tin, kan fanute kan fapa te eng din hmunah nge an din a, engnge an tih. Tunlai hian sikul zirtirtu \henkhatin ‘Sanghawngsei’ kan tih \hin kha ‘Sanghawngsang’ tiin naupang an zirtirin an hrilh \hin. Ka pa zing leng chhuak chuan kan thenawm lawka rawn awm thar Mathematics zirtirtu ni thin Taxation Office a thawk thar chungchang a rawn sawi lut bawrh bawrh a. Thlahtu bul thui tak sawi lo mai ila, hmanlai chawngthu lal ropui Lersia thlah kalzel CHAWNGTHU VANCHIAU hnam a ni. A zirtirna te chu a rila, a thl awm chhng a, a remch^ng apiang a thawk kual mai \hin. (Zirtirtu fapa chu kum 25 aia upa lo a ni tur a ni, a fanu chu pasal pawmlai neilo a ni tur a ni). 1994-ah chawlhna hmun duhawm zawkah min lo chawlh san ta a. Hmanlâi Mizote pawh nupui pasal an innei hmâ hle. Admission chungchanga hriat chian duh neite tan heng phone No-ah te hian biak theih reng kan ni. A nupui, an khenbeh ve m>k hn>nah chuan, “I Lalpa chauh en rawh aw,” tiin a hn>m ani. 25 Aw le, kan zîngah unau mipa pasarih an awm a, a upa berin nupui a nei a, chi thlah lovin a thi a, a nupui chu a nau tân a hnutchhiah a; 26 chutiang bawkin pahnihna pawh, pathumna pawh, pasarihna thlengin a ni a. Piangthar zawng zawngah chu chu a awm ang. …Charles Darwin Pianthar Thu Hi A Chiang Chiah Maw?… Darwin-a pianthar thu hi chiang taka hretu an awm nual a. Juda lal Hezekia pawh kha lal ropui tak ni mah se a chhungkua awm dan tur a rel fel loh avangin a dam chhung kum 15 tihseisak a ni a. Middle School, Theiriat’ tih a lo ni ta a ni. Springfield Higher Secondary School Teachers' Day Celebration 2019 Zirtirtu tha' hla , Class XII student lalawmpuii'n thiam takin a sa a ni. Presbyterian Hospital, Durtlangah Dt. 5:33 Engpawh ni se, tupawhin mahni a inhmangaih angin mahni nupui hmangaih theuh sela, nupui pawhin a pasal hlau thiam rawh se. PIAN LEH MURNA/HUN HMASA []. HMANGAIHNA NI (VALENTINE’S DAY) zonunccb ♦ February 15, 2016 ♦ Leave a comment – Pc. Hringnun hi ka phak tawk in ka han dawn ve thin a, mihring mipa leh hmeichhia inkara ‘hmangaihna’ te, chhungkua u leh nau inhmangaihna te ka dawn vel thin, mite angin hriat nei tam in sawitur nei teh chiam lo mah ila, ka phaktawkte a ka ngaihtuah chian chang chuan ‘kan mihring nun hi alo va mak tak em. Zirtirtu hna a thawh lai atangin hla a phuah reng a, kum 1963-a a hla phuah "He touched me" tih chu Elvis Presley-an 1969 ah a albumah a telh ve ta a, heta tang hian khawvelin Bill Gaither a lo hmelhriat tan a, a theihnghilh leh tawh ngai lovang. Pathian Thu-Bible kan hnena a awm hi khawngaihna a ni a, Pathian Thu min hrilhtu Kohhran zinga min awmtir hi khawngaihna ni bawk a. Pachuau 03092001 THIHNA TûR Changtute Muana:. # Nupui nei thar hlim hian a thian hnenah, ” Khatia kan han innei kha chawlhkar khat chhung chu ka thusawi ka nupuiin a ngaithla thin. Tlangval to leh nula mi ni lo mah ila ‘ngaihvarung-thawn’ an tih te hi chu hmun hnih khatah ka hung ve a. Fapa fel zârah mo fel hmeltha, mahni in lam chuang kai sek lo, pasal nu leh pa duat thiam, inngaitlawm tak, taima tak, a tawk chauha kohhran bel thiam neih ka inbeisei bawk. A pa hi Champhai (Chawnchhim) a Primary Zirtirtu hna thawk a ni a, Cherra Theological School-a Pathian thu zir tura thlan fel diam tawh, kal tura a inbuatsaih laiin kum 1922 May 6 khân thingah a tla a, a hnu ni hnihah a thihphah ta hlauh mai a, Pi Aibuani hian a fate chu a ṭulpui ta a ni. Thawnthu tawi pakhat ka la hriat reng chu, vawi khat chu chhungkhat pa ber hi hah leh chau tak maiin a hnathawhna hmun a tangin a rawn haw a, chutah a fapa kum 8 mi nen chuan zanriah ei turin an han inbuatsaih a, nu berin chawkang a lo hlui tlat mai a, a thinrim hle nain a in ngaihtuah chiang a a nupui hnenah chuan, “Nu-i zanriah min buatsaih. 18 Tin, ‘Thawhlehna a awm lo,’ titu Sadukaite chu an lo kal a, a hnênah, 19 “Zirtîrtu, tupawhin fate nei lova a nupui a thihsan chuan a unaupain a nupui chu rochungin, a unaupa tân chi a thlahsak tûr a ni,” tiin Mosia’n min ziak sak a. Aizawl khawpui chhung school thahnem taka hun hman a ni a, he hun hi zirlaite leh zirtirtu ten an hlut hle a ni. Lalpan a thu malsawm rawh se. Chawlhkar thum hnu lamah chuan kan pahnihin kan tawng a, kan thenawmte tan hriat nuam tawk vel a ni tawh !” tiin a sawi a. 1973 khan Officer a Commission a ni a, Missionary in khawvel hmun hrang hrangah a chhuak tawh a, “Thianghlimna zirtirtu” tia hriat hlawh tak a ni bawk, 1996 khan Aizawlah Officer hote hnenah thianghlimna zirtirin a lo kal tawh bawk. pasalnu hlimhmel mawlh chuan minvan tina tak em, kanu iduh chu ihmuta e, ilohlim zeldawn ania aw tiin ka phunsep a, zoreman minlo call vang chuan ka mittui chu ka hru sawk sawk a, ka aw te chu ka thian te te a, zangkhai thei angber tur chuan kalo chhang a, maruat ka ngaihtuah lutuk che ka rilru a nuamtheilo kalo call leh. Nupui a la nei bik lova, len harh puia te min sawmin nula pawh min rim pui fova. Rokimi - te nen zitir hna an thawk tan a ni. A hma khan ka duh chuan ka tilui thei reng. Middle School, Theiriat’ tih a lo ni ta a ni. Hetia BA a pass hnu hian Tv. A nupui Pi Lalrinthangi (L) nen hian kum 1939-ah an inneia, fa mipa 4 leh hmeichhia 3 an nei a, tu 19 leh tuchhuan 15 an nei bawk. Lehkha ziak lama kut hlei ve tak a ni a, Digital Fortress te, Angles and Demons te, Deception Point tih bute pawh lo ziak tawh bawk. Chhungkua a tu leh fate Isua Krista hmel kan hmuhtir theih chuan,Pastor tha te, Missionary tha te, Ram Hruaitu tha te, Doctor tha te, Officer tha te, Zirtirtu thate an lo chhuak zel ang a, kan ram chu ram duhawm tak, Krista ram leh malsawmna hnâr, tui fîm tak luanna ram a lo chang ang. Springfield Higher Secondary School Teachers' Day Celebration 2019 Zirtirtu tha' hla , Class XII student lalawmpuii'n thiam takin a sa a ni. Delhi tlanga um tam tak lai hin ‘Delhi Belly’ ti umzie la hre lo ei um nok ka ring tlat chu tie. Ka thiannu ber Asangi lah hian Sir OPA hmelthat zia hi a sawi ve chamchi thin. 30/- man a ni a, thlatin chawlhkar hnihnaah News Avenue, Treasury Square, Aizawl, Mizoram atangin tihchhuah thin a ni a, Publisher and Editor chu. Rokhuma hian 1934 – 47 chhung khan hmun hrang hrangah zirtir hna a thawk a, 1946 – 1953 chhungin sub-Inspector of School hna a thawk bawk. " tiin Mizo Conference of Seventh-day Adventists chuan thu a chhuah a ni. School zirlai bu bel tur chuan hun rei tak khawhralin kan chhiar thin a, Mahse hringnun zirlai erawh kan chhehvela mipuite atang kan zir theiin kan hre thei a ni. Kan hriat theuh angin Chhandamna Sipai Pawl chu kum 1865 ah London chhak kil ah Methodist Pastor ni thin William Booth leh a nupui Catherine Booth te chuan an tan a. Kan khaw AO nupui ai mah khan a tha in ka hria. Holy Bible 5. DUHSAKI - 1 Monday zing alo nih chuan phurlo fahranin ka bike chu ka tlawh nung dawt a, ka limchhuak leh ta zuai zuai a. Khang hun lai, kan tlangval zual lai leh kan la ât deuh phelh phawlh lai chanchin ropui lo tak mai kha han ziah ve hrim hrim ka châk a, mi tan ngaihnawm tham lem lo mah se ka han ziak ve mai mai. Dala an ni. " tiin Mizo Conference of Seventh-day Adventists chuan thu a chhuah a ni. Jan 21, 2018 : He a taka thil thleng hi Hmeichhiate tan a thil hriat tur tha tak leh zirtirtu tha tak nia ka rin vangin mipui tam zawkten kan chhiar theih nan ka rawn translate a ni. Chutiang chu Joba bûtâwp dân pawh hi ni vê thovin a lang a. Zirtirtu tan chuan a luhaithlak duh dawn hian ka hre thin. Diltu chuan Class X chin chunglam marksheet an thil tel tur a ni a. Aizawl khawpui chhung school thahnem taka hun hman a ni a, he hun hi zirlaite leh zirtirtu ten an hlut hle a ni. Anni kan siam laia i thawhrimzia kha hria la, ri pawp pawp rawh," a ti sap a. Nau zai chhuak tu – Dr. Thlahtu bul thui tak sawi lo mai ila, hmanlai chawngthu lal ropui Lersia thlah kalzel CHAWNGTHU VANCHIAU hnam a ni. Photo album 8. "Mizo zinga Adventist hmasa leh sulsutu, Mizo Section tana nasa taka hna lo thawk tawh leh Mizo Adventist-te zingah chuan kan Arsi lian, Pastor L Hmingliana kan chan ta hi kan ui em em a. K Lalremmawia. Kan Tual Upa Thar te Khatla South Kohhran chuan duhsakna kan hlan a, an rawngbawl leh zelna turah theihtawp chhuah a midangte tan a malsawmna ni tur leh Mipui te hma a pen ngam thin turin kan beisei dawn a ni. Mouth piece 3 aia tlêm lo Ziaktu Ellis H. !’ ti in ka mittui hi a far ve fo thin a ni. 29th May, 2009 zing dar 9:00 velah khan a lo zual leh a, Zing dar 10:00-ah a lo ngaih em em thin a Lalpa hnenah a chawl ta a ni. Khuallian chuan zirlai graduate thar te a lawmpui thu a sawi a, zirlai lut thar tur te pawh lawmna chibai bukin Govt. Tun thleng hian he School hi a la awm a a hmingah 'HILL VIEW' an ti ta a ni. Insumtheihna rah thlum tak chu kan ei dun ta a ni. Kolasib College tana ni chhinchhiah tlak a hmanpui thei chu mimal tak pawha a ngaihhlut thu tarlangin Zirlai titha te thawhrimna bakah zirtirtu te inpekna chu a fakawm in a chhinchhiah tlak hle ani a ti bawk. Nau zai chhuak tu - Dr. ’ tia an sawi țhin hi ka hria a. Chumi chu Stationary Engineer exam a ni a, mechanical, general electric, power steam boiler leh refrigiration lam, chemical etc. → @[607396259365829:0]← Page a thil post i copy chhwn reg2in he mention na code hi i dah tel thin dawn nia. Taitesena chu khaw khat tlangval senior niin a thi a, a thih khân kum 22 mi a ni. Chawimawi a phu anga chawimawi anih chuan Thalaite zingah Kohhran dan thianghlima Nupui/ Pasal neih chakna a lian lehzual ngei ang. Biaksailovi hi zirtirtu Liandova (a hnua Pastor ni ta) fate zinga a upa ber a ni a, nula hleitling leh inkhaithli zeih zawih, hmeltha tak, nungchang tha bawk si, kohhran leh khawtlangah pawh tihluih ni miah lova inhmang em em a ni a. Tunlâi mi nise kan hmu naupang teh ang chu. A thu min thawn ang2 in ka rawn post ea thupui khi han en la thu ka dawnna pa nen kan inbiak dan ang2 ka rawn tilang tel e. A nupui, an khenbeh ve m>k hn>nah chuan, “I Lalpa chauh en rawh aw,” tiin a hn>m ani. Mizo Tawng - Ziah Zawm Dan leh Ziah Zawm Loh Dan (USA-a Awmte leh Malaysia-a Awmte Tan) Mizo ṭawng hi lam rik tin awmze nei uluk taka thluk ngai lam rik tin. Khumi vairengte rawn thlen hma si khuan ka motor kha a chhe ta tlat mai a, tunlai angin lirthei vak vel la tam hek lo, ram palailenga riah kha a ngai ta a. Rokimi - te nen zitir hna an thawk tan a ni. K Lalremmawia. Ram p^wn lam thlengin mi hriat a hlawh phah a ni. April 13,1917-ah Ngurchhuani nen an innei a. Kan hriat theuh angin Chhandamna Sipai Pawl chu kum 1865 ah London chhak kil ah Methodist Pastor ni thin William Booth leh a nupui Catherine Booth te chuan an tan a. A pu hi Ramlaituiah chuan Mail runner hmasa ber, kohhran Upa hlun leh Pathian tihtu a ni a, mi rethei hmangaih tlatttu an ni bawk. Rokhuma hian 1934 – 47 chhung khan hmun hrang hrangah zirtir hna a thawk a, 1946 – 1953 chhungin sub-Inspector of School hna a thawk bawk. A engvang teh reng nge mawni, khami tum khan passenger dang reng reng ka nei pek lova. “I tleirâwl lai nupuiah chuan hlim rawh,” tiin Pathian chuan pasalte hnênah thurâwn a pe a; chu chu a nupui lakah a rinawm tûr tihna a ni. Tin, Isuan a hnenah, “Heng in nasa tak Lota nupui hre reng rawh u. Hrawva chuan nupui atan Lalluii Chhakchhuak, Pu Tiltea fanu, Melthum nula hmeltha chu a va rim thin a. Piangthar zawng zawngah chu chu a awm ang. Admission chungchanga hriat chian duh neite tan heng phone No-ah te hian biak theih reng kan ni. 1,807 likes. Chuvang chuan vawiina Kristian nuna kan thiltih hi kan chhuang lo, a chhan chu khawngaihna vang chauha chhandam kan nih kan hria a, keimahnia Thlarau Thianghlim hnathawh chhunzawm zel avang chauha Kristian nun nei thei kan ni. School zirlai bu bel tur chuan hun rei tak khawhralin kan chhiar thin a, Mahse hringnun zirlai erawh kan chhehvela mipuite atang kan zir theiin kan hre thei a ni. Vairengtea awm tawh zawng zawng an chah khawm a. Rorel hlân hian pandal-ah II Timothea zir a ni ang a, zirtirtu tur hi Pi PC Laltlani, Aizawl Theological College a ni ang. “Zirtirtu, en teh, a lung leh a inte hi a ropui the a nia!” a ti a. Hnamdang nupui/pasal nei lo tura inzirtirna leh intiamkamna hun hi MZP chuan kum 2015 atang khan kum tin 2nd September hian a hmang thin a. A nupui, an khenbeh ve m>k hn>nah chuan, “I Lalpa chauh en rawh aw,” tiin a hn>m ani. Chhuahkhama, 1913. Tuahkima Darsata a thih tak avang hian a nau Tuahkima chu lal a lo ni ta a, a u ai a awh zo hle nghe nghe a ni. Fela nupui 2. Min hmangaih leh kan hma hun tur min dawn pui vang […] A Kawppui Hlui Hmeichhia Sawisa Hlum Ṭep Tu Chu A Chungthu Rel Fel A Ni Ta. Zirtirtu sawnna thupek sût turin sorkar phût Mizo Zirlai Pawl (MZP), Tuipui-D branch chuan Tuipui-D Middle School-ah headmaster an awm loh avang leh mathematics zirtirtu an neih loh avangin zirlaite'n harsatna an tawh mek thu an sawi a; zirtirtu dah tura sorkar an phût thu an puang. pasalnu hlimhmel mawlh chuan minvan tina tak em, kanu iduh chu ihmuta e, ilohlim zeldawn ania aw tiin ka phunsep a, zoreman minlo call vang chuan ka mittui chu ka hru sawk sawk a, ka aw te chu ka thian te te a, zangkhai thei angber tur chuan kalo chhang a, maruat ka ngaihtuah lutuk che ka rilru a nuamtheilo kalo call leh. HMANGAIHNA NI (VALENTINE’S DAY) zonunccb ♦ February 15, 2016 ♦ Leave a comment – Pc. A nupui Susani hi mi fel tak leh mahni inchengvawng tak a ni a, Spurgeon-a rawngbawlna kawngah pawh a tangkaiin kawng engkimah a pasal a pui a. 30/- man a ni a, thlatin chawlhkar hnihnaah News Avenue, Treasury Square, Aizawl, Mizoram atangin tihchhuah thin a ni a, Publisher and Editor chu. Dar vuak tùr (Keyboard play) 2. Diltu chuan Class X chin chunglam marksheet an thil tel tur a ni a. Final bouts phei chu aman a referee vek a ni. A nemnghet turin vawiin kan inneihna ah pawh mi khati zat kha an rawn pungkhawm a. 2010: Finance commission 13-na chuan kum 5 kal leh tura Mizoram sum hman turin Rs. Khawvel eng a rawn hmuh phat aţangin a taksa, rilru leh thlarau ţanlennan, hmangaih leh duhsak taka enkawltu nu leh pa a mamawh a. Zìrlai Kàihtâwi leh Thupui |hen leh Inzìrtîr Dân Tûr, Zìrlai 1-7: John M. Lalpiangthara 9436143955 Asst. A place where my feelings, point of views, whatever was kept in it. Nupui pasal zawnna leh counselling hmanrua a ni a, Rang leh man tlawm taka inpawhna a ni a. Abikin Sir OPA subjecr nghat phei chu ka tang zual. A ni, chutih hunah chuan khawmpui turin, zan riak ngei turin, mahni zawhtawk nen hotu/zirtirtu te chhawmdawl beisei ranin kan in ak chhuak ve a. Kum 1989 khan Keifang Graceland Adventist sikulah zirtirtu hna ka han thawk ve zawk a. Pastor ordained kan neih hmasak ber - Rev. Fanu fel tak a neih vang in hrehawm taka a tan na atang chuan a zalen ta. Kei chuan nupa inṭhen ṭhat lohzia te, nupui fanaute chu mipa kuta awm an nihziate ka hrilh a, nupui fanaute awmdan siam ṭhat hi ṭhenawmte mawh ni lovin, pa ber mawh a nihziate ka thiam ang angin ka hrilh a, a nupui phunchiar reh dan tur ni-a ka hriatte chu ka hrilh ve bawk a. Kum 1968 ah BCM in. Thlahtu bul thui tak sawi lo mai ila, hmanlai chawngthu lal ropui Lersia thlah kalzel CHAWNGTHU VANCHIAU hnam a ni. A nupui Thangmawii leh A nu Ramthangi te chhung, Hlimen Lawmthu sawina Aizawl South III bial mipuite kan chhungkua-in Christmas leh Kumthar chibai kan buk vek a che u. Tunlai hian sikul zirtirtu \henkhatin ‘Sanghawngsei’ kan tih \hin kha ‘Sanghawngsang’ tiin naupang an zirtirin an hrilh \hin. Nau zai chhuak tu - Dr. New Dawn School New Dawn School a lut turte tan KG I- class VII admission a tihtheih ta e. הרב שלמה אבינר שליט"א Rav Aviner-a tiin kan hre thin awm e, a hming dik tak hi Harav Shlomo Khaim Hakohen Aviner ani a, a pian tirh a a hming chu Aviner Langnauer ani a, kum 1943 khan Lyon khua France ah a lo piang a, amah hi Beit El Shkhuhnat 'א khaw Rav ani a, tin Yeshivat 'Ateret Yerushalaim' Rosh Yeshiva ani bawk a, Zionism Rabite zinga lar tak leh langsar tak ani bawk ani. Kum 1943 khân ram lâk awptu Japan sipaite chuan America leh Europe rama mi za tel mai chu hmêlma hnamte tiin China rama Shantung Province-a dahkhâwmnaah chuan an dah a. HMANGAIHNA NI (VALENTINE’S DAY) zonunccb ♦ February 15, 2016 ♦ Leave a comment – Pc. Sd/- Headmistress, ITI P/S. Form chu awm mah se duh hun hunah kan ha a, kan ha lo leh mai a. Zani November 10, 2012 khan NBPGR (Old building) PUSA-a Badminton le Table Tennis inkhel ani a final result chu hing ang hi a nih. Ni 16 - 20 February 2010 chhung khan Booth Conference Hall-ah Lt. A zirtirna te chu a rila, a thl awm chhk hn>nah chuan, "I Lalpa chauh en rawh aw," tiin a hn>m ani. Hringnun hi ka phak tawk in ka han dawn ve thin a, mihring mipa leh hmeichhia inkara ‘hmangaihna’ te, chhungkua u leh nau inhmangaihna te ka dawn vel thin, mite angin hriat nei tam in sawitur nei teh chiam lo mah ila, ka phaktawkte a ka ngaihtuah chian chang chuan ‘kan mihring nun hi alo va mak tak em. Kristian chhungkua din tur hian mawhphurhna la lian bik an awm lo a, chhungkaw member tinte tanrual a ngai. Chawlhkar khat piah lamah chuan a ni a tawng a, keiin ka ngaithla a. Fela nupui 2. Biak Ina innei tamna Bial : Mission Vengthlang Bial - 38 a ni maithei a dikna chen pawh a awm 10. 2008, Dar 10:30 am khan naute Kg 6 leh gr. Admission chungchanga hriat chian duh neite tan heng phone No-ah te hian biak theih reng kan ni. Biak Ina innei tamna Bial : Mission Vengthlang Bial - 38 a ni maithei a dikna chen pawh a awm 10. Kan kalphungah hian ‘Nupui nei chu in dan nghal tur’ tih lo ni zawk se chuan chawm thei lo tur chuan an nei ngam lek lo mai thei a ni. Chutiang chu Joba bûtâwp dân pawh hi ni vê thovin a lang a. Hrawva chuan nupui atan Lalluii Chhakchhuak, Pu Tiltea fanu, Melthum nula hmeltha chu a va rim thin a. Kum 1922-a Pastor atana an nemngheh atangin 1954 thlenga thawkin a pension a. Chutih rual chuan, ‘Nurse nupui nei ten hna dang an neih chuan an chawlh tir tlangpui!’ an tih pawh ka hre leh bawk a. K Lalremmawia. Chhuahkhama, 1913. Zirtirtu tha, chatuana nunna ka chan theih nan engtinnge katih ang? tiin, a zawt a. Nu zirtirna kut hlutna leh pawimawhna kan sawi hmain 'Nu' tih tawngkam thumal hi han sawi hmasa dawn teh ang. Hringnun hi ka phak tawk in ka han dawn ve thin a, mihring mipa leh hmeichhia inkara ‘hmangaihna’ te, chhungkua u leh nau inhmangaihna te ka dawn vel thin, mite angin hriat nei tam in sawitur nei teh chiam lo mah ila, ka phaktawkte a ka ngaihtuah chian chang chuan ‘kan mihring nun hi alo va mak tak em. A pu hi Ramlaituiah chuan Mail runner hmasa ber, kohhran Upa hlun leh Pathian tihtu a ni a, mi rethei hmangaih tlatttu an ni bawk. Kum 1989 khan Keifang Graceland Adventist sikulah zirtirtu hna ka han thawk ve zawk a. Amah hi Sunday School zirtirtu tho a ni a, Primary Department ah George te nen hian an awm ho a. !’ ti in ka mittui hi a far ve fo thin a ni. Dan khan na takin min phuar lem lo. ‘Nupui atan chuan Nurse emaw Puan țhuithiam emaw an țha. School zirlai bu bel tur chuan hun rei tak khawhralin kan chhiar thin a, Mahse hringnun zirlai erawh kan chhehvela mipuite atang kan zir theiin kan hre thei a ni. A nupui Thangmawii leh A nu Ramthangi te chhung, Hlimen Lawmthu sawina Aizawl South III bial mipuite kan chhungkua-in Christmas leh Kumthar chibai kan buk vek a che u. Fela nupui 2. A nupui Chhuanthangpuii a ni. Chutih rual chuan, ‘Nurse nupui nei ten hna dang an neih chuan an chawlh tir tlangpui!’ an tih pawh ka hre leh bawk a. A hmasa berah chuan Chhungkaw pa berin mawhphurhna a lak ngam a ngai. Presbyterian Hospital, Durtlangah Dt. A duh duhin 'aikal' in rawn tir a, a duh duhin min ruihsan a, a thei deuhvin ekzam hnaih tawh lamah 'Earn Leave' min laksan a; kan tan chuan kawl hi a eng ve mawlh. Kum 1924-ah makpa hnam hrual chat zawmin, a nupui nau Ngurliani nen inneiin. Hnamdang nupui/pasal nei lo tura inzirtirna leh intiamkamna hun hi MZP chuan kum 2015 atang khan kum tin 2nd September hian a hmang thin a. Dala an ni. A nupui, an khenbeh ve m>k hn>nah chuan, “I Lalpa chauh en rawh aw,” tiin a hn>m ani. Amah hi Sunday School zirtirtu tho a ni a, Primary Department ah George te nen hian an awm ho a. Phuahtu: F Vanlalnghaka Satu. Sikul chawlh te, Inrinni ah te, zanah te hian 'miss' a ni tho bawk - a chhanchu tuemaw chuan a ngai thei em em a. A nupui Susani hi mi fel tak leh mahni inchengvawng tak a ni a, Spurgeon-a rawngbawlna kawngah pawh a tangkaiin kawng engkimah a pasal a pui a. Zirtirtu te hian kan tan a ṭhatna lo tur chu min hrilh ngai lo. vaibelchhe 8805 nuai 30 ruahman a nih thu hi tarlan a ni a. A hmanna : A tirah chuan eng atana hman nge tih hriat chian a ni lo a. Mahse rinnain, engkim huamin “Ngai teh, Lalpa bawinu ka ni, i thu ang zelin ka chungah thleng rawh se” , a ti ngam. Communism of property pawh hi inpumkhat a vantlang inlungrual (harmony) taka a awm thwih nan a a duan a ni. Tin, Isuan a hnenah, Engatinge tha mi tih? mi pakhatchauh lo chu tumah tha an awm lo, chu chu Pathian a ni. Photo album 8. Chhungkua din tur chuan nupa kan awm phawt angai a, nupa a kan insiam dawn pawh hian ruahmanna fel tak hnuaiah Pathian leh a Kohhrante hriatpuina a Biakin hawnga chhungkua din hi Kristian Chhungkaw dinna tura a bultanna ni thei se a duhawm hle. Zìrlai Kàihtâwi leh Thupui |hen leh Inzìrtîr Dân Tûr, Zìrlai 1-7: John M. Pathian khawngaihna leh malsawmna kan dawng nasa em em a tun dinhmunah chuan kum 2004 a kan upa berin min boralsan tih loh ah chuan kan chhungkua ah thihna in ro a la rel lova kan vanneih tak zet ani. Form chu awm mah se duh hun hunah kan ha a, kan ha lo leh mai a. Nupui a la nei bik lova, len harh puia te min sawmin nula pawh min rim pui fova. A nupui, an khenbeh ve m>k hn>nah chuan, “I Lalpa chauh en rawh aw,” tiin a hn>m ani. 5:32 Hei hi thu ril thuk tak a ni; Krista leh a kohhran thu kei chuan a sawina niin ka hria. A ni pawhin a kawr thenkhat a rawn theh chhuak ve a. A nupui Darhmingthangi nen 1948 ah an innei a. Inneih ni te an ruat fel hnu chuan an inneihni hma kar khat vel lekah monu pa Pu Tlanchhawna chu a boral ta thut a. Sangthuama leh Pi R. Tin, fapate ka la nei ve a nih chuan fapa fel tak, nupui te laka nu leh pate chhan ngam, kum nga dana puzawn te bathlar rap ve zauh zauh thin ni rawh se. Heti ringawt chuan Matric i pass dawn lo" min ti a. Nu zirtirna kut hlutna leh pawimawhna kan sawi hmain 'Nu' tih tawngkam thumal hi han sawi hmasa dawn teh ang. Kum 1968 ah BCM in. Kum 1989 khan Keifang Graceland Adventist sikulah zirtirtu hna ka han thawk ve zawk a. Zirtirtu tha tha in dahkhawmna, facility tha tak tak in pek leh a thiam thei rual kalkhawmna sikulte leh keini, 'Zokhua' a sikulte hi chu min tehkhin fo tawh teh suh u. 22%) khap avangin damdawi ( no 4) a hluar kan ti 9. A hma khan ka duh chuan ka tilui thei reng. KA THIANPA NUPUI HUAL. 2010: Finance commission 13-na chuan kum 5 kal leh tura Mizoram sum hman turin Rs. Tin, kan fanute kan fapa te eng din hmunah nge an din a, engnge an tih. Pastor ordained kan neih hmasak ber – Rev. Plato’s view on education : Plato hian inpumkhatna (unity) a ngaipawimawh hle a. Sangthuama leh Pi R. Machun ki champa Hratthuamliana rek chun nintin bu infûn in School chu kin kâia, mang ka chun kum ka chu kin kâi a zirtirtu an om tâk nawleia kin mong a kin sin ta a chang. Fela fapa, tlangval 3. Amah hi Sunday School zirtirtu tho a ni a, Primary Department ah George te nen hian an awm ho a. CENTRAL KTP HRUAITU 2010-2012 Leader : Rev. Chumi chu Stationary Engineer exam a ni a, mechanical, general electric, power steam boiler leh refrigiration lam, chemical etc. Zirtirtu te hian kan tan a ṭhatna lo tur chu min hrilh ngai lo. KA THIANPA NUPUI HUAL. 29th May, 2009 zing dar 9:00 velah khan a lo zual leh a, Zing dar 10:00-ah a lo ngaih em em thin a Lalpa hnenah a chawl ta a ni. Room No 69 Mizo Sex Story Țha Thlankhawm, Aizawl. Chung zinga district 10 chu Arunachal & Assam Mission Field ‘West’ hian a huam a, tunah hian heng district 10 zinga district 6-ah hian rawngbawlna neih mek a ni. Chuvang chuan vawiina Kristian nuna kan thiltih hi kan chhuang lo, a chhan chu khawngaihna vang chauha chhandam kan nih kan hria a, keimahnia Thlarau Thianghlim hnathawh chhunzawm zel avang chauha Kristian nun nei thei kan ni. Mahse, chung zawng aia ka rilru luahtu chu, ‘Nurse leh zirtirtu hna hi hmangaihna nena thawh chi a ni!’ tih hi a ni a. Mahse Zirtirtu a nih avangin a sikul naupangte chuan 'Miss' tiin kartluan in sikul chawlh tihloh ah chuan 'Miss' an ti chamchi a. (Zirtirtu fapa chu kum 25 aia upa lo a ni tur a ni, a fanu chu pasal pawmlai neilo a ni tur a ni). 1947 ah Nusery school din a ni a,chu ta zirtirtu hlawh atan hman ani leh a. Nupui ngah ber – Ziona (2004 thlengin nupui pawm lai 46 a nei). ‘Nupui atan chuan Nurse emaw Puan țhuithiam emaw an țha. Ka nutei fapa hi zirtirtu in a awm a, ka pu hnenah hian a awm nghal a ni. An kianga zirtirtu erawh chuan Biaki rilru a hmuhpui a, "Sikulah hian milem mawi taka ziak tur a ni lo va, mahni thiam Entawn tlak 13 ang anga ziak mai tur a ni," tiin a !o chhang thuai a. Khawvel puma thianghlimna zirtirtu tia lar, Commissioner Samuel Logan Brengle-a hming chawia sak, Thianghlimna Inzirtirna chu India Eastern Territory-ah pawh zawh fel a ni leh ta. A nupui Haurumi a ni a, an fate chu Thankunga, Rualkhuma, Thangliana, Bawii, Lalhmingthangi, Lalremi, Hmingliani, Malsawma leh Lalawii te an ni. Lal ngai lo lal a nâ, an lal a kha, tih ang deuhin hausa ngai lo han hausa ve dawn thut chu a che khaw lo tan ta mai a. Chumi bakah chuan,Sehrui sahchah man te, charsut phawi man te, hmingchhiat man te, inneih nia mipa lamin hmeichhe lam tana a sensote hi Fanghmano ei a ni vek. Ka nutei fapa hi zirtirtu in a awm a, ka pu hnenah hian a awm nghal a ni. Ka thiannu ber Asangi lah hian Sir OPA hmelthat zia hi a sawi ve chamchi thin. Pastor ordained kan neih hmasak ber – Rev. A sawi ang ngei chuan a lo bia ni tur a ni. Kan pû Mahatma Gandhi-a pawh khan kum 13 a nihin a âia kum khata upa nula Kasturba-i chu nupuiah a nei a nih kha. Ka nupui, ka fate leh ka tute: Nangni hi Pathian hnen ata thilpek hlu tak theuh in ni a, ka nuna chutiang hausakna rawn pu luttute in ni. Thlahtu bul thui tak sawi lo mai ila, hmanlai chawngthu lal ropui Lersia thlah kalzel CHAWNGTHU VANCHIAU hnam a ni. A ni hi Aizawl Greenwood Hospital Doctor lar tak Dr. A nupui Catherine chuan amah angaih sak tawk loh avang te, chhungkaw mamawh nilo lawng (Boat) to tak mai lei atum avang a sum a khawl nasat vang te chuan mi pamham, duham ah a puh si. Buatsaiha nupui a ni ta nghe nghe. Chawlhkar khat piah lamah chuan a ni a tawng a, keiin ka ngaithla a. Heti ringawt chuan Matric i pass dawn lo" min ti a. A nupui berin a ten miau avangin an ina awm, a chhiahlawhte leh an nula awmpuite thlengin an ten a. Lehkha ziak lama kut hlei ve tak a ni a, Digital Fortress te, Angles and Demons te, Deception Point tih bute pawh lo ziak tawh bawk. Pharoa'n, "I nupui a ni tih engah nge min hrilh loh? 'ka farnu a ni,' engah enge i tih, chu vang alawm nupuia ka neih tâk hial ni," (Gen. Presbyterian Hospital, Durtlangah Dt. “LAL KA THLANG” LALTHANKIMA, Engkim zawng aia Isua thlangtu Mizo pa ropui tak pakhat, zirna tha dawng siloa sap tawng thiam ber pawl, CKTP OB hmasa berte zinga mi, Kohhran Upa leh Pathian thu sawi thiam Lalthankima kha, Hmangaihnain a ti buai ve em em thin a. Vala anga thiante chhiarkawp thiam loh vanga kum 40 hnu thlenga kawm duh loh hi a ching ve lo. (iii) Zirtirtuin a chenpui a fate. Ka nupui, ka fate leh ka tute: Nangni hi Pathian hnen ata thilpek hlu tak theuh in ni a, ka nuna chutiang hausakna rawn pu luttute in ni. 2008, Dar 10:30 am khan naute Kg 6 leh gr. Nupui ngah ber – Ziona (2004 thlengin nupui pawm lai 46 a nei). 30/- man a ni a, thlatin chawlhkar hnihnaah News Avenue, Treasury Square, Aizawl, Mizoram atangin tihchhuah thin a ni a, Publisher and Editor chu. Form chu awm mah se duh hun hunah kan ha a, kan ha lo leh mai a. Fela nupui 2. Sd/- Headmistress, ITI P/S. Nupui Virgin han neih meuh chu a nuam tih hian a hrilhfiah zo kher awm lo e. Mi zawng zawngin kan in lu dawn tih an hre vek a. zirtirtu mamawh Helen Lowry Higher Secondary School-ah zirtirtu mamawh a ni a, dil duhte chuan Principal hnenah February ni 15, 2011 hmain an documents pawimawh nen dilna thehluh tur a ni. An thlarau nun ṭhanlenna leh tisa lamah puitling tura kaihhruai hi thil pawimawh tak a ni a, an zirna kawnga kaihhruaina kan pêk te hi kan tih mâkmawh a ni a, zirna kawngah kan thleng sang lo a nih pawhin lehkhabu chhiar leh kan fate zirtirtu te kawm ngeih hi a. Tunlai hian sikul zirtirtu \henkhatin ‘Sanghawngsei’ kan tih \hin kha ‘Sanghawngsang’ tiin naupang an zirtirin an hrilh \hin. A nupui chu a thi ta mai a. Fraser-a chuan mi rethei leh fahrah za chuang ama sumin a chawm a, lehkha a zirtir a, kristiana inpe, ringtu fel deuhte chu a pawl din ‘Kraws Sipai’ ah a la lut zêl a, chungte chu an hun awlah Pathian thu. 300 a piang a, he naute hi Mizoram naupiang (mipa) ah chuan lian ber nia hriat a ni. Buatsaiha nupui a ni ta nghe nghe. A zirtirna te chu a rila, a thl awm chhk hn>nah chuan, "I Lalpa chauh en rawh aw," tiin a hn>m ani. Zakhamna Thlarau Thianghlim, tinungtu leh zirtirtu chu min pe a. Tea cup 3 & Tray 7. Nu zirtirna kut hlutna leh pawimawhna kan sawi hmain 'Nu' tih tawngkam thumal hi han sawi hmasa dawn teh ang. Tin, a nupui hian pasal dang a neih leh hnu pawhin, Saihnuna pension sum hmuh hi ‘Two Life’ anih avangin Saihnuna nu Thangkimi, Champhai Ruantlang chuan a thih hma Ni 22. Ma hnung chun Talan No-11 ah chun Ngursailiana Darlong an i ti chu zirtirtu in a hong om nawk a. Photo album 8. MNF lo chhuah tan lai khan a thusa pawl tak a ni a Lungin ah te pawh a tang nghe. Puanthui zirtirtu tur. Kristian chhungkua din tur hian mawhphurhna la lian bik an awm lo a, chhungkaw member tinte tanrual a ngai. HS Luaiate nupa lung phun dawn Posted on October 30, 2014 October 30, 2014 by admin November 6, 2014 (Nilaini) khian Mizoram Baptist Kohhran-a Pastor hna leh Administration lam hna Pension thlenga chelh leh kum 104 zet min dampui, Rev. A ni pawhin a kawr thenkhat a rawn theh chhuak ve a. Thla tam tak chhûng chu nun ninawm, beidawnna, tâwt taka D ISCOVER - B IBLE R ÂLCHHÂN u Z IRLAI - 1 5 u H LIMNA T HURÛK. Photo album 8. Josefa nupui hual a nih tawh vangin mi dang lak a fa a pai chuan uire, lung a den hlum tur a ni tih Mari hian duhthlanna a siam lai hian a hre chiang hle awm e. Form chu awm mah se duh hun hunah kan ha a, kan ha lo leh mai a. Piangthar zawng zawngah chu chu a awm ang. Admission hi School-ah leh zirtirtu tinte hnenah a tih theih e. Mi sawi dan chuan hmundangah lehkha zirin a awmbo char char a, alo haw veleh zirtirtu ah hian an awm ho a, George hi a bitum nghal chat a nih ka ring. Zirtirtu te hian kan tan a ṭhatna lo tur chu min hrilh ngai lo. Tichuan le! Kum 1997 khan Vairengte khua chuan 'Khaw Centenary' an lawm dawn a. Khaw har taka kum thum chhung a tan hnu chuan a huhova tanna (a mass cell)-ah kum nga chhung tang tura sawn (transfer) a ni leh a. Rorel hlân hian pandal-ah II Timothea zir a ni ang a, zirtirtu tur hi Pi PC Laltlani, Aizawl Theological College a ni ang. An makpa chuan nupui dang neih leh duh sela, a nupui sun taka man chu la ba si sela, a nupui sun taka chhungte chuan, an makpa hluiin nupui thar a neih theih loh nan, sumhmahruai leh mantang pe thei lo khawpin a man bat kha an thing tur a ni lo. Khawtlang chhungkua, kohhran, pawl leh ṭhianzaho insuihkhawmna remchang a ni a, ṭanpui ngaite ṭanpuina hna tamtak social media hmanga hlenchhuah a ni. Can hold no more then leaked into this. Dala an ni. A sawi ang ngei chuan a lo bia ni tur a ni. vaibelchhe 8805 nuai 30 ruahman a nih thu hi tarlan a ni a. הרב ישראל מאיר לאו שליט"א Kum 1937 khan Piotrkow Trybunalski Poland ramah alo piang a, atet lai hian German tihduhdahna a tuar nasa em em a, eng tin tin maw anu chuan chhawmdawl zelin German Nazi sipaite kuta a thih san hnu chuan a u Naftali-a chuan chhung dang an neih tawh loh avangin Rav hi a chhawmdawl veta a, Geto hmunah Concebtration Camp hrang hrang ahte chuan.